Schrijven

Oorspronkelijk schrijfwerk als auteur

Lasertext is ook beschikbaar voor oorspronkelijk schrijfwerk, zoals voor persberichten en persartikelen die “fit to print” gebaseerd zijn op de mores van Nederlandse (vak)tijdschriften, magazines en vakbladen. Dat betekent bij persberichten zodanig conceptueel schrijven, dat een eindredacteur “aan het steen” klakkeloos de laatste regels, alinea’s, of regels van een alinea mag schrappen zonder inhoudelijk afbreuk te doen aan de kern van de boodschap.

Op die manier kan een eind- of opmaakredacteur zonder een tekst inhoudelijk te lezen die tekst aanpassen aan de beschikbare ruimte. Ook kan Lasertext een tekst zo voor elektronische media, zoals een publicatie op het internet, schrijven dat het woordgebruik optimaal is afgestemd op zoekmachines (de zogenaamde search engine optimization).
Vooral in de eerste schrijfperiode – toen van elektronische tekstmedia nog geen sprake was – nam Lasertext uitgebreid focus op dit metier.

Ook ‘ghostwriting’, het schrijven van toespraken of toespraken onder de naam van de opdrachtgever behoort bij Lasertext tot de mogelijkheden.

In de tweede schrijfperiode staat het schrijven van geschiedenisboeken voor technische bedrijven, instellingen, instanties en stichtingen centraal.

[su_row][su_column size=”1/3″]

125 Jaar Bellen met Bell

125 Jaar Bellen met Bell

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

90 Jaar Goed Ontvangen

90 Jaar Goed Ontvangen

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

75 Jaar Batenburg in Woord en Beeld

75 Jaar Batenburg in Woord en Beeld

[/su_column][/su_row]
Voorbeelden daarvan zijn de boeken “125 Jaar Bellen met Bell” (de geschiedenis van het bedrijf Nederlandsche Standard Electric Mij, haar voorgangers en opvolgers), geschreven in opdracht van de Stichting Telecommunicatie Erfgoed Stichting en “90 Jaar Goed Ontvangen” (de historie van het uitzenden van omroepsignalen in Nederland) in opdracht van de Stichting Omroep Zender Museum.

Voor installatiebedrijf Batenburg uit Rotterdam werd bij het 75-jarig bestaan een gedenkkrant samengesteld.